skärpning IDA!
fyfan jag måste börja ta hand om mig själv... jag ska leva med mig själv i kanske 70 år till. det här funkar inte. nu har jag köpt spoity premium, så låtlista fixas sen ut och röra på fläsket!!!
/ blek & klen
10.10.2011
lördagskort.
Aschmahaaal.
skulle bara berätta om lördagens festligheter.
johanna kom hit vi 15 och hade med sig sushiii. gott!
vi var hos lisen vid 17 och när sedan micka kom var kvällen igång. vi åt cheesecake, chips, dipp och drack ViiiN.
vid 22 var vi redo för parken alá stone antica liveband.
vi va först. vi väntade några timmar tills nån gick in innan oss, sen kändes det okej att passera.
men det kom fler o fler, de va ju tur...
livebandet va helt ok, men inte mer. men de va ju annan musik med, och alkohol i baren, och fina vänner.
jag hade riktigt roligt iaf. och kvällen avslutades med pommes.
igår kom johanna hit och hade med sig paranormal acivity 2. den va läskig. och nu snackar lisen om att se 3an på bio. hjälp.
efter det åkte vi hem till johanna och sov där. myspys.
jag har världens finaste vänner!
och snacka nyss med ewa, saknar henne.
imorrn är det 1 månad kvar tills mina fina stockholmstöser kommer och hälsar på här i linkan! wieee!!!
imorrn blir det jobb och efter det simma med lisen delfin. Kram ida gädda
I´m back!!
Hej alla miljontals läsare. Min blogg har tagit ca 1 månads semester... men nu är den sugen på att fyllas...med diverse ord, händelser och meningslöshet...
jag tänkte denna fredag till ära visa vad jag har gjort nu ikväll.. från början till slut (nästan, hade det varit prick på slutet hade den inte funnits kvar)
jag har bakat en passionscheesecake. hannah gjorde den på hennes "halv 8 hos mig" och den var gudomlig. jag gjorde den på ewas 25 årsfest, och imorgon ska 4 damer samlas och åter igen smaka av denna fröjd. fröjd för både öga, smak o mage.
(nej, detta är inget bakverk) detta är min kvällsmat... bäst att äta innan bak då man lätt blir sugen på smeten och vips, så finns det inget kvar att baka av. så steg 1. en mätt mage.
ris & kyckling grojs på sån där burk med sweet o sour med ananas och jag äter bara kyckling o ananasen...
okej, lets go! har fler detaljrika bilder men jag är väl ingen bakblogg heller, eller?!!
skitsamma, gör kakan och var glad.
1. smält 75 gram smör och låt svalna.
smula sönder 15 digestivkex. blanda smör & smulor och bred ut i en rund form (med avtagbar kant)
ställ in i kylen och låt svalna en sväng.
2. pressa ur saften från en citron i en kastrull, värm upp och dra sedan bort från den varma varma plattan, akta så du inte bränner dig, i citronsaften ska du lägga i 4 gelatinblad.(gelatinbladen ska ligga i kallt vatten i 5 minuter innan). låt svalna.
3. i bunken på korten finns ingridienserna: 2dl creme fraiche, 2 äggGULOR, 400g philadelphiaost, 1,5 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, rivet citronskal från citronen som användes innan.
Vispa 2 äggVITOR i en annan bunke och häll sedan i dessa i smeten. Blanda till en jämn smet och bred sedan ut denna ljuvligt goda smet över kakbotten. låt svalna i kylen ca 1 h.
4. 1 gelatinblad läggs i kallt vatten i 5 min. värm upp 4 msk vatten och 1 msk socker i en kastrull. dra från plattan och krama ur gelatinbladet och låt det smälta i sockervattnet. låt svalna och gröp sedan ur 4 passionsfrukter som du lägger i sockervattnet. låt svalna och häll över kakan, in i kylen ca 1 timme .
sen då? ÄT!
sorry för sämst förklaring. jag missade själv det där med äggvitorna, men de löste sig.
den är grumlig.
den är god.
och det är ganska skönt att inte behöva vara med i tv mer! ska bli så himla roligt och följa tjejerna i bondeligan nu! :)
imorgon är det fest !!! Wieee. Puss
jag tänkte denna fredag till ära visa vad jag har gjort nu ikväll.. från början till slut (nästan, hade det varit prick på slutet hade den inte funnits kvar)
jag har bakat en passionscheesecake. hannah gjorde den på hennes "halv 8 hos mig" och den var gudomlig. jag gjorde den på ewas 25 årsfest, och imorgon ska 4 damer samlas och åter igen smaka av denna fröjd. fröjd för både öga, smak o mage.
(nej, detta är inget bakverk) detta är min kvällsmat... bäst att äta innan bak då man lätt blir sugen på smeten och vips, så finns det inget kvar att baka av. så steg 1. en mätt mage.
ris & kyckling grojs på sån där burk med sweet o sour med ananas och jag äter bara kyckling o ananasen...
okej, lets go! har fler detaljrika bilder men jag är väl ingen bakblogg heller, eller?!!
skitsamma, gör kakan och var glad.
1. smält 75 gram smör och låt svalna.
smula sönder 15 digestivkex. blanda smör & smulor och bred ut i en rund form (med avtagbar kant)
ställ in i kylen och låt svalna en sväng.
2. pressa ur saften från en citron i en kastrull, värm upp och dra sedan bort från den varma varma plattan, akta så du inte bränner dig, i citronsaften ska du lägga i 4 gelatinblad.(gelatinbladen ska ligga i kallt vatten i 5 minuter innan). låt svalna.
3. i bunken på korten finns ingridienserna: 2dl creme fraiche, 2 äggGULOR, 400g philadelphiaost, 1,5 dl socker, 1 tsk vaniljsocker, rivet citronskal från citronen som användes innan.
Vispa 2 äggVITOR i en annan bunke och häll sedan i dessa i smeten. Blanda till en jämn smet och bred sedan ut denna ljuvligt goda smet över kakbotten. låt svalna i kylen ca 1 h.
4. 1 gelatinblad läggs i kallt vatten i 5 min. värm upp 4 msk vatten och 1 msk socker i en kastrull. dra från plattan och krama ur gelatinbladet och låt det smälta i sockervattnet. låt svalna och gröp sedan ur 4 passionsfrukter som du lägger i sockervattnet. låt svalna och häll över kakan, in i kylen ca 1 timme .
sen då? ÄT!
sorry för sämst förklaring. jag missade själv det där med äggvitorna, men de löste sig.
den är grumlig.
den är god.
och det är ganska skönt att inte behöva vara med i tv mer! ska bli så himla roligt och följa tjejerna i bondeligan nu! :)
imorgon är det fest !!! Wieee. Puss